Oscars fick inget gehör i rätten – nu vill ägaren fokusera på framtiden

Restaurang Oscars överklagade kommunens beslut att dra in serveringstillståndet – men har nu förlorat i domstol. Förvaltningsrätten anser att det finns starka skäl att ifrågasätta restaurangens lämplighet att bedriva servering.

– Skönt att få ett avslut och gå vidare, tycker restaurangägaren Anthony Vendelstrand.

Publisert Sist oppdatert

Det var en lång rad allvarliga brister som socialnämnden lyfte fram som skäl för sitt beslut att dra in Restaurang Oscars serveringstillstånd i slutet av januari. Det handlade bland annat om att restaurangen brustit i sin överblick och kontroll av gästerna. Gäster ska till exempel ha tagit med sig alkohol ut från stället. Nämnden ansåg att det fanns stora problem gällande ordning och nykterhet på restaurangen och pekade också på att det förekommit brottslig verksamhet utan att bolaget som driver restaurangen ingripit.

Ägaren överklagade beslutet

Anthony Vendelstrand, som drivit Oscars, var kritisk till beslutet och överklagade. Han ansåg bland annat att nämndens uppgifter enbart byggde på antaganden och att det till exempel inte fanns fog för påståendena om att det förekommit brottslig verksamhet på restaurangen. Han lyfte också fram att de nyligen vidtagit åtgärder i form av höjd åldersgräns, fler övervakningskameror och fler ordningsvakter.

Förvaltningsrätten har nu avgjort målet och går på socialnämndens linje. Rätten anser att utredningen ger stöd för att det har förekommit missförhållanden som är så allvarliga att serveringstillståndet bör dras in.

– Det är klart att jag fortfarande tycker att det var felaktigt att dra in serveringstillståndet på de grunderna, men jag vill inte lägga så mycket energi på att tänka på det. Jag vill fokusera på framtiden, säger Anthony Vendelstrand.

Bestämt sig för att sälja

Vendelstrand har sedan tidigare bestämt sig för att sälja och säger att det nu känns skönt att kunna gå vidare.

– Jag har haft så mycket med att vara egenföretagare så just nu hade det varit skönt att bara vara anställd som kock. Men jag har också lite planer på en food truck som ett sidoprojekt.

Powered by Labrador CMS