Text om slagsmål kan vara orsak till uppsägning av Carlson

Tucker Carlson fick nyligen lämna tv-kanalen Fox News. Nu kommer uppgifter om att han uttryckt sig kring hur ”vita män” inte bör slåss, vilket tros vara en orsak till uppsägningen. Samtidigt kommer rapporter om att den populära programledaren nyligen talade om betydelsen av bön för tillståndet i USA.

Publisert Sist oppdatert

Nyligen berättade Världen idag att den konservativa programledaren Tucker Carlson lämnat sin tjänst på det amerikanska tv-bolaget Fox News. Enligt interna källor sparkades Carlson på direkt order av företagets ägare Rupert Murdoch.

Spekulationer pågår kring varför Fox News gjorde sig av med sitt populära ansikte i rutan.

I en video med bakom kulisserna-material som publicerats på Twitter sågar Carlson kanalens streamingtjänst Fox Nation, som enligt honom ingen tittar på, samt säger att han hellre skulle publicera sina intervjuer på Youtube – något som ledde till spekulationer.

Tidigare Fox News-personligheterma Glenn Beck, vänster, Tucker Carlson, mitten, och Bill O'Reilly.
Tidigare Fox News-personligheterma Glenn Beck, vänster, Tucker Carlson, mitten, och Bill O'Reilly.

New York Times uppger nu att Tucker Carlson, i samband med stormningen mot Kapitolium 2021, ska ha uppgett att han såg tre av president Donald Trumps supportrar slå en ensam anhängare till den vänsterextrema rörelsen Antifa. Carlson ska i en text ha beskrivit det hela som ”uppenbarligen ohederligt” och sedan skrivit att det ”inte är så vita män slåss”.

Jag har kommit fram till att det kan vara värt att ta tio minuter från sitt fullspäckade schema för att be en bön för framtiden.

Tucker Carlson

Han ska därefter plösligt ha kommit på sig själv med att heja på de män som slogs – och vilja att de skulle döda, eller i alla fall skada, mannen.

”Sedan gick larmet någonstans djupt i min hjärna, det här är inte bra för mig. Jag börjar bli något jag inte vill bli”, skrev Carlson.

Han ska ha börjat tänka på att mannen har personer som älskar honom som skulle ha blivit förkrossade om han dog.

”Om jag inte bryr mig om de här sakerna, om jag reducerar människor till deras politiska åsikter, på vilket sätt är jag då bättre än han?” uppges han ha skrivit.

Världen idag har tidigare berättat att demokraten Robert F Kennedy Jr, som utmanar Joe Biden om president­kandidats­posten, tror att det hela handlar om att Tucker Carlson nyligen hävdat att nyhetsbolag, däribland Fox News, anpassat sin rapportering för att inte stöta sig med den mäktiga läkemedelsindustrin och därmed förlora reklamintäkter.

Flera medier uppger att Carlson, kort innan nyhetsbomben om avskedet briserade, höll ett tal där han uppmanade amerikaner som är oroliga för utvecklingen i landet att ägna sig åt bön.

– Jag har kommit fram till att det kan vara värt att ta tio minuter från sitt fullspäckade schema för att be en bön för framtiden, sade Carlson i talet som hölls vid den konservativa tankesmedjan Heritage Foundation där han fick sitt första jobb efter college.

Bakgrund

FILE - Tucker Carlson, host of 'Tucker Carlson Tonight,' poses for photos in a Fox News Channel studio on March 2, 2017, in New York. A racist text message from Tucker Carlson is what helped drive the commentator's ouster from Fox News, The New York Times reports. The Times says that in a text uncovered as part of a recent defamation lawsuit, the former Fox host lamented how supporters of former President Donald Trump ganged up to beat a protester. “It's not how white men fight,” Carlson wrote. (AP Photo/Richard Drew, File)
  • Tucker Carlson är ett känt ansikte för de flesta amerikaner. Hans tv-show Tucker Carlson Tonight är ett av de mest sedda nyhetsprogrammen i USA och han uppges vara Fox News populäraste programledare.
  • Carlson har gjort sig känd för sin lättsamma ton och för att lyfta konservativa perspektiv. Han har exempelvis problematiserat transrörelsen, lyft fram kritik mot covid-19-massvaccination, intervjuat lovsångsledaren Sean Feucht, berättat om det andliga skeendet på Asbury universitet och kritiserat USA:s liberala abortlagar.

Under sitt tal uttryckte Carlson eftertänksamhet om att inte ha prioriterat bön för USA.

– Det är upp till mig, och vi borde alla be, sade han.

Carlson valde i sitt tal att ta upp sin trosbakgrund och delade några personliga tankar om vart USA möjligen är på väg. Han har tidigare uppmärksammats för att ha problematiserat transrörelsen samt kritiserat massvaccinationen och liberala abortlagar.

Han har samtidigt kritiserats för att ha ifrågasatt ett amerikanskt stöd till Ukraina i konflikten med Ryssland och riktat kritik mot hur konflikten framställs i medier samt även ifrågasatt mediers beskrivning av stormningen av Kapitolium.

Världen idag har berättat om att den populära programledaren ska ha erhållit flera förslag på nya jobbuppdrag.

Powered by Labrador CMS